• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo

Dan devojčica: Poseta FON-u

Jedna od institucija u kojoj je ove godine obeležen Dan devojčica je Fakultet organizacionih nauka (FON) u Beogradu. Poseta ovom fakultetu bila je organizovana za učenice dveju škola. Reč je o Gimnaziji „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i Šestoj beogradska gimnaziji.

U Istraživačko-razvojnom centru FON-a, učenice su imale priliku da se kroz prezentaciju i razgovor sa profesorkama fakulteta, bivšim i sadašnjim studentkinjama, kao i gošćama iz kompanije SAGA, bliže upoznaju sa obrazovanjem i radom u domenu informacionih tehnologija i sistema. U žiži razgovora našle su se sledeće teme: Kako graditi budućnost?; Tehnološko preduzetništvo; Personalna preduzetnička spremnost. Shodno tome, gimnazijalke su bile u mogućnosti da sa susretnu sa značenjem inovacija, preduzetništva, tehnoloških startapa itd.

Svoja lična iskustva o tome kako izgleda i šta donosi studiranje na FON-u, sa učenicama su podelile nekadašnje studentkinje, a sada zaposlene stručnjakinje u IT sektoru. Osim što su predočile šta znači odlučiti se za nastavak školovanja na FON-u, ove mlade žene su približile izazove sa kojima su se suočavale kada su počele da rade, kako su kreirale i koristile različite mogućnosti profesionalnog razvoja i kakvu je ulogu u tom procesu imalo njihovo fakultetsko obrazovanje.

O studentskom životu, učenju i radu govorile su i sadašnje studentkinje, smeštajući svoju priču u kontekst proaktivizma. Na taj način, ova poseta ne samo da je predstavljala priliku za informisanje o mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja u oblasti IT-ja, već i ohrabrenje na trud, zalaganje i spremnost za preuzimanje odgovornosti kao ličnih kapaciteta od kojih u velikoj meri zavisi uspešnost u građenju karijere.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *