• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo
Karijerno ćaskanje u okviru Novembarskih dana Sonje Žarković

Karijerno ćaskanje u okviru Novembarskih dana Sonje Žarković

Sada već tradicionalno, projekat “Podsticanje zapošljavanja mladih” bio je deo ovogodišnjih Novembarskih dana Sonje Žarković u Šestoj beogradskoj gimnaziji. Ova manifestacija se obeležava svake godine u znak sećanja i zahvalnosti Sonji Žarković, nekadašnjoj pedagoškinji Šeste beogradske gimnazije. Svojim predanim radom i zalaganjem za kvalitetnije obrazovanje, koje uvažava svakodnevni život, navike, potrebe, brige i ličnost svakog deteta, Sonja je zauzela i zauzimaće posebno mesto u srcima učenika, nastavnika, roditelja i svih ostalih koji su imali priliku da sarađuju sa njom. Pored rada u školi, ova izuzetna pedagoškinja je bila angažovana u različitim projektima i programima. Između ostalih, bila je aktivan i značajan deo tima projekta “Transformacija sukoba i osnaživanje mladih” koji je realizovan uz podršku GIZ-a.

Karijerno ćaskanje u okviru Novembarskih dana Sonje Žarković 1

Ove godine, Novembarski dani Sonje Žarković obeležavaju se od 18. novembra do 3. decembra. Šesta beogradska gimnazija pripremila je raznovrsan sadržaj za njene učenike. Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi, radionica na temu trgovine ljudima, predavanje na temu zdravih stilova života, poseta Paper Girl Gallery Hub-u su samo neke od aktivnosti.

Svoje mesto u programu našlo je i “Karijerno ćaskanje” – radionica karijenog vođenja, čiju organizaciju je podržao naš projekat. U radionici su učestvovli đaci 1. razreda Šeste beogradske gimnazije i njihovi nešto mlađi gosti, učenici 8. razreda Osnovne škole “Dušan Jerković” iz Banatskog Karlovca. Radionicu su osmislile i vodile naše koleginice – Tamara Srećković i Milica Berić iz Centra Inventiva, i Mirjana Jeftenić iz tima projekta “Podsticanje zapošljavanja mladih”.

Karijerno ćaskanje u okviru Novembarskih dana Sonje Žarković 2

 

Karijerno ćaskanje u okviru Novembarskih dana Sonje Žarković 3

Polazeći od shvatanja da je karijera promenljiva, traje ceo život, kao i da karijeru ima svako od nas, Tamara, Milica i Mirjana su podržale osnovce i gimnazijalce da zavire u svoj unutrašnji svet, otkrivajući jedni drugima svoje supermoći – šta mnogo vole da rade, po kojim veštinama se ističu, na koje vlastite osobine su ponosni. Oslanjajući se na svoje supermoći, đaci su imali priliku i da naprave iskorak ka budućnosti, odnosno da razmisle kojim zanimanjem bi želeli da se bave i gde bi voleli da stignu tokom narednih deset godina.

Karijerno ćaskanje u okviru Novembarskih dana Sonje Žarković 4

 

Karijerno ćaskanje u okviru Novembarskih dana Sonje Žarković 5

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Call Now Button