U subotu, 03. februara, mladi pčelari/ke Jablaničkog okruga koji su podržani od strane našeg projekta, posetili su jednu od najznačajnijih manifestacija u oblasti pčelarstva pod nazivom „Slatki sajam“.

Reč je o manifestaciji sa međunarodnim učešćem koja je ne samo pčelarima/kama, već i široj javnosti poznata kao državni sajam pčelarstva. “Slatki sajam” je ove godine proslavio svoj jubilej – desetogodišnjicu postojanja.

Učešćem u ovoj manifestaciji, mladi pčelari/ke udruženja Leskovac, Apis i Beli bagrem, su zajedno sa svojim mentorima imali prilike da se upoznaju sa kompleksnim prodajnim i izložbenim prostorom, ispunjenim obrazovnim, promotivnim i turističkim sadržajem.

 

Pored mogućnosti da pčelinje proizvode, opremu i repromaterijale nabave po najpovoljnijim cenama, mladi pčelari/ke su prisustvovali međunarodnom stručnom seminaru „Znanjem do meda“ u okviru kog su predstavljena iskustva stranih zemalja u borbi protiv varoe, najčešće bolesti pčela. Ovo je ujedno bila prilika da mladi pčelari/ke sa svojim mentorima prodiskutuju i o sopstvenim iskustvima u borbi protiv ove bolesti, kao i o preparatima i postupcima koji daju najbolje rezultate u njenom suzbijanju.

 

Mladi pčelari/ke Jablaničkog okruga na “Slatkom sajmu” u Beogradu