• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo

Mladi pčelari/ke spremni za medonosnu sezonu

Za mnoge mlade pčelare/ke, a posebno za one koji su početnici u pčelarstvu i koji pčelare stacionarno, bagremova paša je glavna paša, te je treba spremno i dobro iskoristiti.

Kako počinje sredinom maja i traje svega desetak do petnaest dana, bagremova paša je ključna za celu sezonu i predstavlja krunu rada koji su pčelari/ke uložili tokom prethodnih godinu dana.

I mladi pčelari/ke Jablaničkog okruga uveliko rade na svojim pčelinjacima, sa novim košnicama i opremom koja im olakšava proces vrcanja meda. Ove sezone mladi pčelari/ke pored bagremove paše, koja je u jeku, imaju mogućnost da zahvaljujući prikolicama za selidbu košnica koje su dobili u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih, presele pčelinja društva u brdsko-planinske predele u kojima bagrem cveta i medi desetak dana kasnije no što se to dešava u predelima sa nižom nadmorskom visinom.

Nakon bagremove paše sledi prikupljanje i vrcanje meda, te ovim putem mladim pčelarima i pčelarkama želimo puno sreće u radu i plodonosu sezonu!

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *