• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo

Mladi pčelari/ke u poseti pčelarskoj zadruzi “Roj”

U subotu, 28. aprila, naši mladi pčelari i pčelarke posetili su pčelarsku zadrugu Roj” koja se nalazi u Medveđi kod Trstenika, kao i dvojicu iskusnih pčelara čiji se pčelinjaci nalaze u okolini Kruševca.

U pčelarskoj zadruzi “Roj”, koja inače predstavlja jednu pravu pčelarsku kompaniju, mladi pčelari sa svojim mentorima imali su prilike da se upoznaju sa svim delatnostima i aktivnostima ove zadruge koja osim proizvodnje meda, rojeva i matica, proizvodi i košnice, ramove, satne osnove i opremu za pčelarenje od metala.

Pčelari su najviše interesovanja pokazali za mašine i opremu od metala, kao i za paketne rojeve koji su za početnike u pčelarstvu, pred košnica, neophodni.

Nakon pčelarske zadruge “Roj”, pčelari/ke upoznali su dvojicu pčelara sa dugogodišnjim iskustvom u pčelarstvu i sa njima razgovarali o izazovima sa kojima se susreću. Sastanci sa iskusnim pčelarima poslužili su i za razmenu iskustava koja su stečena dosadašnjim radom, ali i za po koji savet o tome kako biti i opstati uspešan/na pčelar/ka.

Ovim putem srdačno se zahvaljujemo domaćinima koji su ugostili naše mlade pčelare/ke.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *