Nacionalni dijalog za zapošljavanje mladih – novi pristupi, novi izazovi održan je 1. novembra u Madlenianumu, u Zemunu.

Tema dijaloga bili su novi pristupi i novi izazovi na putu unapređenja zapošljavanja i zapošljivosti mladih u Srbiji.

 

 

 

Kao deo nacionalnog dijaloga, sprovodi se kampanja pod nazivom “Biram da se pokrenem”. Kampanja ima za cilj da mlade, dobrim primerima i realnim modelima uspeha, inspiriše na akciju, podrži njihov mladalački bunt i da im pošalje poruku da mogu da ostvare svoje snove, ukoliko to odluče.

Nacionalni dijalog za zapošljavanje mladih je pokrenut u okviru projekta nemačke razvojne saradnje “Podsticanje zapošljavanja mladih” koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta. Podršku u dijalogu pružaju Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo privrede i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije u okviru švajcarskog programa “Znanjem do posla”.

Agendu možete da preuzmete ovde: АГЕНДА-Национални дијалог

Više o kampanji “Biram da se pokrenem” i nacionalnom dijalogu možete saznati na: https://biramdasepokrenem.rs/

O ključnim porukama i zaključcima sa ovogodišnjeg dijaloga možete pročitati u boršuri koja je dostupna na srpskom i engleskom jeziku: 

Nacionalni dijalog za zapošljavanje mladih_1.11.2017._sr

National dialogue on youth employment_1 November 2017_eng 

U okviru Nacionalnog dijaloga predstavljen je i film o mladima koji su u okviru projekta prošli stručne obuke i dobili podršku za razvoj svoje karijere: