• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo

   

DETALJI O OBUCI

› Obuka se odvija u trening centru Instituta Goša, u Smederevskoj Palanci i traje 88 radnih dana, uključujući i subote

› Obuka obuhvata tri postupka zavarivanja: ručno elektrolučno zavarivanje, MIG/MAG i TIG

› Po završenoj obuci polaznici dobijaju međunarodno priznate sertifikate: EN ISO 9606-1/ EN ISO 9606-2/ EN ISO 9606-5

› Kandidatima koji žive van mesta održavanja obuke obezbeđeni su besplatan smeštaj i hrana tokom obuke

********************************************************

Konkurs za obuke za zavarivanje u Institutu Goša za 2018. godinu je završen.

Zahvaljujemo se svima koji su se prijavili, stigao je izuzetno veliki broj prijava iz cele zemlje. Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti mejlom na adresu: ivana.simonovic@giz.de

*************************************************

Opis procesa selekcije kandidata za obuku u Institutu Goša

Proces selekcije kandidata koji će proći obuku za zavarivanje u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih sastoji se iz tri faze:

I faza obuhvata predselekciju kandidata na osnovu ispunjenja uslova koji su bili definisani konkursom, kao i samim projektnim okvirom:
• Uzrast kandidata
• status zaposlenosti, odnosno nezaposlenosti
• motiva da se prijave na obuku

II faza su intervjui sa kandidatima, koje obavlja tim stručnjaka u oblasti selekcije ljudskih resursa, i dva člana tima ispred projekta. Na intervjuu će kandidati dobiti dodatne informacije o projektu, kao i samoj obuci, a kandidati će dobiti priliku da predstave svoja interesovanja i motive za pohađanje obuke i kasnijeg zaposlenja u ovoj oblasti.

III faza podrazumeva da kandidati koji budu odabrani na intervjuima obave testiranje u Institutu Goša. Testiranje se realizuje tako da svi kandidati bez obzira na dosadašnje iskustvo sa zavarivanjem, najpre dobiju osnovne smernice za rad sa aparatom za zavarivanje, i objašnjenje zadatka koji treba da urade. Instruktor zavarivanja pokazuje na praktičnom primeru kako se izvodi jedan ugaoni spoj u horizontalnom položaju, MAG postupkom zavarivanja, a nakon praktičnog primera kandidat bi trebao da ponovi prikazani postupak. Ocenjivanje spoja koje kandidat uradi vrše jedan inženjer zavarivanja i dva instruktora zavarivanja na osnovu standarda EN ISO 5817. Pre izvođenja ovog postupka svi kandidati prolaze proveru oštrine vida, gde se od kandidata očekuje da pročitaju sitan tekst sa udaljenosti od 30cm.

Nakon obavljenog testiranja formira se rang lista kandidata, gde se oni rangiraju prema zbiru ocena sa intervuja i sa testiranja. U slučaju da neki od izabranih kandidata odustane od obuke, na obuku se poziva prvi sledeći kandidat sa liste.

 

 

Call Now Button