• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo
Obuke za zavarivače u tehničkoj školi „Rade Metalac“ u Leskovcu

Obuke za zavarivače u tehničkoj školi „Rade Metalac“ u Leskovcu

DRAGAN STANOJEVIĆ (31), jedan je od mladih polaznika koji je dobio zaposlenje ubrzo po završetku ovog nastavnog programa. U početku se malo dvoumio da li da se prijavi za obuku jer je već posedovao određeno predznanje iz oblasti zavarivanja, ali pristao je da se prijavi na preporuku svog dobrog prijatelja. Sada kaže da nije pogrešio što je doneo takvu odluku.

„Shvatio sam da ću ipak steći mnogo novog znanja i na kraju dobiti važan sertifikat koji može da mi pruži brojne prilike za zaposlenje. Na obuci nas je bilo osmorica, a ja sam bio među četvoricom koji su završili obuku za CO2 zavarivanje. Tokom nastave dobio sam mogućnost da radim na savremenim aparatima koji su za naše standarde pravo savršenstvo i na kojima se sve digitalno podešava. Naučio sam da rukujem njima zahvaljujući profesorima koji su se sve vreme trudili da nam pomognu i odgovore na svako naše pitanje. Zbog takvog odnosa sutradan mi nećemo brukati ni školu ni sebe.“

I baš kao što su Draganu preporučivali da se prijavi na obuku, sada je on u situaciji da nagovara jednog svog drugara da se prijavi na sledeći ciklus obuka. „Svi vršnjaci s kojima sam razgovarao žele što pre da pronađu posao. Ja im samo poručujem da ako jednom krenu sa zavarivanjem, onda nema odustajanja. A ako kasnije žele da savladaju više tehnike u ovom zanatu, onda moraju da budu spemni da uče čitavog života“, napominje Dragan, i podseća da postoje različiti nivoi izvrsnosti za svaku vrstu zavarivanja. Zato su konstantnost kvaliteta i želja za znanjem ključne karakteristike pravih majstora.

Obuke za zavarivače u tehničkoj školi „Rade Metalac“ u Leskovcu 1

DEJAN KOSTIĆ (25), iz sela Gornje Stopanje pokraj Leskovca, kaže da je za besplatne obuke za zavarivače u Tehničkoj školi „Rade Metalac“ prvi put čuo na lokalnoj televiziji. Sa završenom osnovnom školom i radnim iskustvom na raznim stovarištima, uvideo je da mu prekvalifikacija za zavarivača može doneti nova znanja i veštine s kojima će mnogo lakše pronaći zaposlenje u profesiji koja je na tržištu rada veoma tražena.

Obuku za zavarivače podržava projekat Podsticanje zapošljavanja mladih, koji je obezbedio renoviranje centra za obuku u okviru škole u kojoj se obuka sprovodi i nabavku savremenih aparata za zavarivanje. Čitava obuka traje ukupno 204 sata, od čega je 20 sati teorijske nastave.

„Tokom obuke u trajanju od mesec i po dana naučio sam mnogo korisnih stvari. Trudio sam se da sve pomno pratim i završim s dobrim ocenama, jer sam znao da ću na taj način moći lakše da se zaposlim. Imao sam punu podršku mentora i sklopio sam lepa poznanstva tokom tog perioda“, ističe Dejan. Svim svojim vršnjacima koji su u sličnoj poziciji svesrdno bi preporučio da se prijave za učenje novih veština jer ovakva iskustva stvaraju dobre prilike.

Call Now Button