• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo
Srbija domaćin prve „Coworking & Coliving konferencije Jugoistočne Evrope“ 2

Održana “Coworking & Coliving konferencija Jugoistočne Evrope”

Održana "Coworking & Coliving konferencija Jugoistične Evrope"Nakon dugog iščekivanja, Srbija se našla na listi domaćina međunarodne konferencije posvećene savremenom coworking & coliving konceptu poslovanja. Naime, od 9-11. oktobra održana je “Coworking & Coliving Conference Southeast Europe” u Beogradu i Mokrinu. Konferenciju su otvorili Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije i Tomas Šib, ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji, dok je učešće u ovom događaju uzelo blizu 250 praktičara iz Srbije i inostranstva.

Prva dva dana skup je održan u Kombank Dvorani u Beogradu, dok je trećeg dana program realizovan u Mokrin House-u. Kroz predavanja, panel diskusije i radionice razmatrana su pitanja poput samozapošljavanja, frilensinga, rada na daljinu, digitalnih nomada, ženskog preduzetništva, inovacija i startapova u kontekstu coworking & coliving koncepata koji igraju sve značajniju ulogu u svetu rada.

Konferenciju je podržalo nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) kroz Nemačko-srpsku inicijativu za održivi rast i zapošljavanje, a značaj konferencije prepoznao je i tim platforme “Serbia Creates” nastale na inicijativu Saveta za kreativne industrije predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić sa ciljem pružanja podrške postojećim i razvijanjem sistemskih mera za sektor kreativnih industrija i inovacija.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Call Now Button