• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo
Održana svečana dodela sertifikata mladima 7

Održana svečana dodela sertifikata mladima

Održana svečana dodela sertifikata mladima 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U ponedeljak, 24.12.2018., u palati Srbija, održana je svečana dodela sertifikata mladima koji su sa uspehom završili tri stručne obuke – zavarivanje, obuku za negu lepote i obuku za zaposlenje u kompaniji Kontinental u Subotici, za pomoćne bravare – zavarivače.

Tromesečnu obuku za zavarivanje završilo je 34 mladih u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, dok je u trening centru kompanije Continental u Subotici 11 mladih završilo tromesečnu obuku za pomoćnog bravara – zavarivača. U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu, 35 mladih je završilo obuku za obuku za frizere, pedikir i manikir, a nakon obuke dobili su i osnovni materijal i opremu za rad kako bi mogli da započnu sopstveni posao.

Održana svečana dodela sertifikata mladima 9  Održana svečana dodela sertifikata mladima 6

Mladima je sertifikate uručio Ministar Vanja Udovičić, koji se ovom prilikom obratio skupu.

Stručne obuke koje mladi pohađaju u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih imaju za cilj zapošljavanje mladih. U okviru projekta je u protekle tri godine 1055 nezaposlenih mladih pohađalo stručne obuke, od kojih se 522 u prvih 6 meseci nakon obuke zaposlilo u tekstilnoj industriji, u oblastima zavarivanja, u sektoru korisničkih usluga, u automobilskoj industriji i drugim oblastima.

Call Now Button