• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo
OTVOREN TRENING CENTAR ZA CNC OPERATERE U PROKUPLJU 3

Otvoren trening centar za CNC operatere u Prokuplju

OTVOREN TRENING CENTAR ZA CNC OPERATERE U PROKUPLJUU sredu, 25. septembra, održano je svečano otvaranje trening centra za CNC operatere u Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju. Pored predstavnika škole i Grada Prokuplja kao domaćina, događaju su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, rukovodilac grupe za stručno obrazovanje u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radovan Živković, kao i predstavnici projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“.

Uspostavljanje ovog centra rezultat je saradnje koju su u okviru razvojno javno privatnog partnerstva realizovali Grad Prokuplje, Tehnička škola „15. maj“, šest kompanija iz Prokuplja – GAMA Konsalting, TZR doo, Metalurg doo, Eksis Ltd, ČIP doo, Agromarket Alati doo, i projekat Nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“, uz podršku u opremanju radionice od strane kompanije Leoni doo iz Prokuplja. Cilj je bio da se obnovi i opremi radionica u školi, razvije program za stručno usavršavanje operatera na CNC mašinama, i započne sa sprovođenjem obuka za nezaposlene mlade iz Prokuplja i okoline u skladu sa potrebama lokalnog tržišta rada.

Tokom prethodnih dana prva grupa od 12 mladića i devojaka je krenula na obuku, u okviru koje će sticati i razvijati veštine rada tokom naredna dva i po meseca.

OTVOREN TRENING CENTAR ZA CNC OPERATERE U PROKUPLJU 1

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Call Now Button