U subotu, 09. decembra 2017. godine obavljeno je svečano uručivanje sertifikata svršenim polaznicima obuke za pomoćne građevinske radnike. Obuku je finansijski podržao projekat Podsticanje zapošljavanja mladih, koji se sprovodi u okviru nemačke razvojne saradnje, a sprovela je Academia Educativa. Petoro mladih je uspešno završilo obuku u trajanju od 240 sati, na praksi kod poznatog poslodavca, građevinske firme „Modulor“, koja je u Pančevu angažovana na rekonstrukciji opšte bolnice. Svi mladi su pozvani da u ponedeljak potpišu ugovore o radu i počnu radno angažovanje.

Događaju su prisustvovali u ime projekta Podsticanje zapošljavanja mladih Konstanca Šmoger, savetnica i menadžerka, Danica Belić, menadžerka, Mirjana Dimitrijević, konsultantkinja; u ime izvođača obuke Academia Educativa Žaklina Bogavac, direktorka, Olivera Cuparić, saradnica; u ime poznatog poslodavca „Modulor“ Nikola Lunić, direktor, sa svojim timom saradnika na obuci, kao i Jelena Novakov, lokalna predstavnica, direktorka NVO „Eko013“, koja je omogućila informisanje i mobilisanje zainteresovanih kandidata.

Svih petoro nezaposlenih mladih, koji su uspešno završili obuku, pozvani su od strane poslodavca da se jave u ponedeljak, potpišu ugovore o radu, i uspešno nastave radno angažovanje.

Konstanca Šmoger, savetnica i menadžerka u projektu je istakla polaznicima kako oni treba da budu uzor svim drugim mladima, jer nisu čekali na druge, već su preuzeli u svoje ruke priliku da poboljšaju svoj položaj i dođu do zaposlenja. Nikola Lunić, direktor firme „Modulor“, dao je svršenim polaznicima sve potrebne informacije oko daljeg angažovanja i istakao da je izuzetno zadovoljan njihovim uspehom i da započinjanje radnog angažovanja kao pomoćnog radnika ne znači da će tako uvek i ostati, već da će svi imati prilike da nauče i postignu koliko sami budu želeli.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih, Academia Educativa i poslodavac „Modulor“ nastavljaju uspešno započetu saradnju upisom nova tri kandidata na istoj obuci u ponedeljak, 11. decembra 2017. godine.

 

Petoro mladih je dobilo posao nakon uspešno završene obuke