• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo

Početak obuke u kompaniji Continental

U Subotici, 17. oktobra, počeo je drugi ciklus obuke za rad u proizvodnji koju projekat Podsticanje zapošljavanja mladih organizuje u saradnji sa kompanijom ContiTech Fluid d.o.o – Continental i  Tehničkom školom “Ivan Sarić”. Škola sprovodi teorijski deo obuke, dok će na praktičnom delu mladi polaznici raditi u kompaniji.

Ukupno 11 polaznika i polaznica iz Subotice i okolnih mesta je započelo sa obukom koja će trajati naredna dva meseca. Obuka je besplatna, odnosno troškove snose projekat i kompanija. Po završetku obuke, mladi će dobiti potvrdu o završenoj stručnoj obuci, a biće im ponuđeno i zaposlenje u kompaniji Continental u skladu sa potrebama iste.

Kompanija Continental, sa preko 235 000 zaposlenih u 61 zemlji širom sveta, spada među vodeće dobavljače u automobilskoj industriji. ContiTech divizija razvija i proizvodi funkcionalne delove, komponente i sisteme za automobilsku i druge važne industrije. Divizija broji blizu 47 000 zaposlenih, a u 2017. godini ostvarila je prihod u iznosu od 6,2 miliona evra. Fabrika u Subotici poečla je sa radom 2012. godine. U njoj se proizvode cevi i creva koje služe za transport različitih fluida u automobilima i kamionima. U njoj trenutno radi preko 1000 zaposlenih.

Prethodni put, 19 mladih je završilo obuku u kompaniji Continental među kojima se 14 zaposlilo u ovoj kompaniji, dok je dvoje mladih našlo posao u sličnoj branši. Novoj grupi polaznika želimo puno sreće i uspeha tokom obuke!

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Call Now Button