7. juna u prostoru Dorćol Platz-a održana je prva “Beogradska crowdfunding konvencija” za koju je interesovanje iskazalo oko 200 učesnika i učesnica iz Srbije i regiona. Ovaj događaj je omogućio razmenu informacija o značenju i značaju crowdfunding-a kao jednom od načina prikupljanja početnih sredstava neophodnih za ostvarivanje različitih projekata i poslovnih ideja. Crowdfunding beleži brz rast u svetu, ali je još uvek nedovoljno poznat i korišćen u Srbiji kako pokazuju rezultati relevantnih istraživanja.

S obzirom na potencijal koji crowdfunding ima u odnosu na rešavanje nezaposlenosti, ekonomski i društveni napredak, održana konvencija predstavlja samo inicijalni korak u nastojanjima usmerenim ka razvoju crowdfunding-a u Srbiji. Nakon konvencije sledi Crowdfunding akademija kao prva besplatna edukacija o crowdfunding-u koja će se održati 01., 02., 15. i 16. jula u Beogradu.

CA2

Polaznici i polaznice Crowdfunding akademije imaće priliku da steknu znanja o tome kako mogu uspešno da koriste crowdfunding, odnosno kako da zainteresuju lokalnu i internacionalnu zajednicu da finansijski podrže njihove ideje putem crowdfunding platformi. U tom smislu, edukacijom će biti obuhvaćeni svi elementi crowdfunding kampanje poput biznis plana, vizuelne komunikacije, perkova, video pitch-a itd., sa naglaskom na praktičnom radu. Crowdfunding akademija biće zasnovana na primeni interaktivne metodologije koja je već korišćena u okviru crowdfunding edukacija u Hrvatskoj, Turskoj, Ukrajini i drugim zemljama.

Ukoliko imate dobre ideje i želite da ih ostvarite, iskoristite ovu sjajnu priliku! Prijavite se do 25. juna (23:59 časova) na ovom linku. Prijavljivanje ne znači automatski i učešće. Odabrani kandidati i kandidatkinje biće obavešteni o izboru 28. juna.

Za više informacija o Crowdfunding akademiji posetite sajt crowdfunding.rs ili pišite na info@crowdfunding.rs.

CA1

Prijavite se za učešće na besplatnoj Crowdfunding akademiji 2017!