• Nemanjina 4/V Beograd
  • +381 11 2641-447
  • Pon-Pet:  9:00am-5:00pm   Sub-Ned:  Ne radimo
Stručne obuke u kompaniji Falke: Mladi žele da rade 2

Stručne obuke u kompaniji Falke: Mladi žele da rade

Kompanija Falke (Falke Serbia d.o.o. Leskovac) već treću godinu zaredom s velikim uspehom učestvuje u projektu Podsticanje zapošljavanja mladih. Za to vreme više od stotinu nezaposlenih mladih ljudi prošlo je stručnu obuku organizovanu u okviru trening centra kompanije i zaposlilo se na različitim radnim mestima u pogonima ovog tekstilnog proizvođača iz Leskovca.

„Našoj kompaniji saradnja s projektom Podsticanje zapošljavanja mladih predstavlja osnovni izvor novozaposlenih radnika. Stopa zapošljavanja mladih koje kroz učešće u projektu obučimo prilično je visoka i iznosi preko 70 odsto“, objašnjava Tatjana Galijaš, HR menadžerka kompanije Falke. Tatjana ističe da se kandidati već prilikom prve posete kompaniji upoznaju sa uslovima rada u njoj. Iskusni instruktori tada kandidatima pružaju priliku da se odmah oprobaju na pojedinim jednostavnim operacijama u proizvodnji i tako se sami uvere kako izgleda praktičan rad u fabrici.

„Najvažnije je da na obuku dolaze mlade osobe koje žele da rade i koje pokazuju interesovanje za određenu vrstu poslova, a sve ostalo se brzo i lako nauči od instruktora. Veliki broj polaznika nije imao nikakvo radno iskustvo u preduzećima, pogotovo ne u proizvodnji, pa je stoga potrebno da vidimo kako se oni snalaze u takvom okruženju. Mi im pružamo priliku, ali je potrebno i da je oni iskoriste“, napominje Tatjana Galijaš.

Menadžerka ljudskih resursa kaže da se često dešava da je polaznici pozitivno iznenade svojim reakcijama i zalaganjem koje ispoljavaju. Takva iznenađenost entuzijazmom mladih za posao delimično je i posledica predrasuda koje gajimo o novim generacijama – da nemaju radne navike i motivaciju. „Upravo suprotno“, kaže menadžerka Galijaš, „oni pokazuju želju da se bore, da probaju, i ne plaše se da postavljaju pitanja“,

Rukovodstvo kompanije sada razmišlja kako da adekvatno odgovori na promene na tržištu na koje pristižu nove strane kompanije kojima treba radna snaga iz neposredne okoline.

„Dosadašnja poslovna politika kompanije koja vodi brigu o zaposlenima“, zaključuje Tatjana Galijaš, „pokazala se ispravnom jer je zahvaljujući njoj stvorena reputacija koja je privukla veliki broj kandidata za zaposlenje. To je put kojim i dalje planiramo da idemo.“

Call Now Button