U Ministarstvu omladine i sporta, 24.12.2018., održana je svečana dodela sertifikata mladima koji su u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih završili stručne obuke.

Tromesečnu obuku za zavarivanje završilo je 34 mladih u Institutu Goša u Smederevskoj Palanci, dok je u trening centru kompanije Continental u Subotici 11 mladih završilo tromesečnu obuku za pomoćnog bravara – zavarivača. U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu, 35 mladih je završilo obuku za obuku za frizere, pedikir i manikir, a nakon obuke dobili su i osnovni materijal i opremu za rad kako bi mogli da započnu sopstveni posao.

Mladima su se obratili i čestitali im uspeh i poželeli im da nastave da se obrazuju i stiču znanja i nove veštine i u budućnosti, Ministar omladine i sporta Vanja Udovićič, Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje u Privrednoj Komori Srbije i Danica Belić, menadžerka u projektu Podsticanje zapošljavanja mladih.

Svoje iskustvo sa završene obuke sa prisutnima su podelile i učesnice obuka: Marija Nikolić, koja je završila obuku za zavarivanje, Elvira Ramić, koja je završila obuku za frizere, pedikir i manikir i Milena Bačlija, koja je završila obuku za pomoćnog bravara zavarivača u kompaniji Kontinental.

Nakon govora biće prikazan i film o završenim obukama, a zatim je održana svečana dodela sertifikata. U drugom delu programa prisutnima su se obratili i predstavnici obrazovnih institucija u kojima su obuke sprovedene.

Stručne obuke koje mladi pohađaju u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih imaju za cilj zapošljavanje mladih. U okviru projekta je u protekle tri godine 1055 nezaposlenih mladih pohađalo stručne obuke, od kojih se 522 u prvih 6 meseci nakon obuke zaposlilo u tekstilnoj industriji, u oblastima zavarivanja, u sektoru korisničkih usluga, u automobilskoj industriji i drugim oblastima.

 

 

Svečana dodela sertifikata mladima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *